*********************************************
......sambung balik cerita. Biasa la...bila balik out-station ni badan pun rasa letih, macam nak demam pun ada. Itu yang dapat satu lauk ni aje...huhuhu. Nasib baik ada serunding yang saya beli kat Pasar Siti Khadijah, boleh jugak dikawan-kawankan dengan lauk ayam ni. Sayurnya pulak...hehehe...nampak tak lada kat dalam gambar tu? Haa! Itulah sayurnya...fresh lagi, makan mentah-mentah buat ulam...rangup dannnnnn.....pedassss ooo...berasap! Lada ni dipetik segar dari ladang...thanks Yati.
Sebenarnya apa nama lauk ayam ni ek? Entahlah...saya pun tak tau, main taram je apa yang ada kat dapur yang dah jadi lintang-pukang tu. Nak kata kari bukan, kurma pun bukan, rendang lagilah bukan...mungkin ala2 kuzi kot. Yang penting anak-anak saya suka...heheeeee
Nak snap gambar step by step tak sempat...perut dah berkeroncong. So, layan le resipi kat bawah ni ek. Adjust2 le ikut style masing-masing...ini sukatan agak-agak saya aje. Lepas ni saya nak gunakan daging lembu pulak. Kalau teringin cubalah ya.Bahan-bahan :-
Bahan yang ditumbuk :-
Bahan rempah yang disangan dan dikisar halus :-






No comments:
Post a Comment